Idegenek a kertemben - médiaprojektfejlesztési workshop záróesemény

2012. nov 17. 10:30 - 14:30

Záróeseményéhez érkezett a nyár eleje óta tartó médiaprojekt-fejlesztési workshop, az Idegenek a kertemben. November 17-én a hat tutorált alkotócsoport nyilvános prezentáción mutatja be filmtervét, illetve az utóbbi hónapokban lefolytatott munka eredményét, amelyet a szakértői értékelések követnek. A rendezvény teret biztosít egy aktív, élő kommunikáció kialakítására a filmgyártás mai lehetőségeiről, szakmabeliek részvételével.


November 17-én 10 órai kezdettel az „Idegenek a kertemben” projekt hat tutorált alkotócsoportja nyilvános prezentáció keretében ismerteti leendő filmje szinopszisát, amelyet szakértő bírálók értékelnek. A bírálatok meghallgatása után egy nyilvános fogadáson lehetőséget biztosítunk a kötetlen filmszakmai beszélgetésre, a látottak informális értékelésére, ahol célunk egy olyan kommunikációs tér megteremtése, amely a magyar filmszakma mai helyzetében ritkaságszámba megy, és így hiánypótló.

A hat filmtervben az a közös, hogy mind a migráció kérdésével foglalkozik: a magyarországi bevándorlók élethelyzetét, az integráció kérdéseit mutatják be. Az alkotások között találunk szocio-, dokumentum-, és riportfilmet, illetve animációs tv-sorozatot is. Az egyes projektekről részletesen az Idegenek a kertemben weblapján olvashat.

A program:
9:30 - 10:00 Érkezés, munka-tea
10:00 - 11:30 Pitch - 1. szekció (3 projekt)
11:30 - 12:00 Kávészünet
12:00 - 13:00 Pitch - 2. szekció (3 projekt)
13:00 - 14:30 Fogadás (kötetlen konzultációk)

Ha szeretnétek eljönni, megismerni a filmterveket és az alkotókat, akkor kérlek, regisztráljatok november 14-ig: a csatolt dokumentumot kiltöltve küldjétek el a docuart@docuart.hu címre.

Az „Idegenek a kertemben“ médiaprojekt-fejlesztési workshop a Palantír Film Alapítvány szervezésében 2012 nyarán indult el Budapesten az Európai Integrációs Alap és a Belügyminisztérium támogatásával. A projekt célja, hogy az audiovizuális médiában dolgozók képzésével és szakmailag korrekt, interkulturálisan érzékeny audiovizuális médiaprojektek támogatásával hatást gyakoroljunk a magyar társadalom tagjaira annak érdekében, hogy nyitottságukat növeljük a harmadik országból érkező bevándorlók integrációs helyzeteinek megértéséhez és kezeléséhez.