IMPULZUS FILMKLUB A DOCUART-BAN!

IMPULZUS címmel filmklub indul 2014. május 8-tól a DocuArt Filmművészeti Központban.

Mi az élet értelme? Mi van az élet előtt és a halál után? Ahová születünk, az meghatároz minket? Hol és mi a helyem a társadalomban? Gyere el a filmklubunkra és gondolkozzunk együtt ezeken a mindenkiben ott rejlő kérdéseken.


MULTIKULTI DIÁKFILMSZEMLE

Multikulti Diákfilmszemle címmel hirdet pályázatot 14 és 22 év közötti diákok számára a székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és a Palantír Film Alapítvány.

A diákfilmszemle témája: Külföldiek itthon, mi külföldön – Migráció az iskolában


Sorsok, hangulatok filmklub - Pelsőczy Petra: Játék a tér filmvetítés csütörtökön, 15 órától

Sorsok, hangulatok filmklub

A korai '60-as évek

Sorsok és hangulatok megidézése játékfilmek, dokumentumfilmek, kordokumentumok által, fókuszban a korai '60-as évekkel

Ferencváros Önkormányzata szeretettel meghívja Önt „A teljesség felé” idősügyi programjának keretében a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény, a Pinceszín és a DocuArt Filmművészeti Központ közös szervezésében

Játék a tér
című film vetítésére!

Rendező: Pelsőczy Petra

ONLINE hozzáférhetőek az Idegenek a kertemben migrációs filmgyűjtemény filmjei!

NÉZZ ONLINE DOKUMENTUMFILMEKET!

Nem kis örömmel tölt el minket, hogy végre elérhetőek az Idegenek a kertemben migrációs filmgyűjtemény filmjei interneten!

A filmek már többféle felbontásban megnézhetőek a regisztráció után. Hamarosan letölthető formában is elérhetőek lesznek!


Nagy Ernő: Eötvenhat - filmvetítés

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából

szeretettel meghívjuk Önt

Nagy Ernő Eötvenhat című filmjének vetítésére!

(rendező: Nagy Ernő, magyar dokumentumfilm, 52 perc, 2005)

A filmben a kor szemtanúi, az ELTE volt oktatói és hallgatói közül néhányan idézik fel az 1956. október 23-i forradalomhoz vezető történelmi eseményeket úgy, ahogy azt az egyetemi ifjúság átélte, formálta.

Utolsó alkalommal jelentkezik az Irodalmi Romakép Műhely 2014.02.12-én, szerdán 19 órától

A Romakép Műhely és a DocuArt új, négy találkozásból álló irodalmi sorozatára inkább gondolunk nyitott egyetemi szemináriumként, semmint zárt forgatókönyvű, reprezentatív előadásként. Legyen érvényes és plurális tere a megszólalásnak, diszkussziónak, miközben az esték a maguk hús-vér alakjában is jelenlévő szerzők, felolvasásaik és életművük, pályájuk elemzése köré szerveződnek.

....................................

Irodalmi Romakép Műhely Grecsó Krisztiánnal 2014.01.29-én, szerdán 19 órától

A Romakép Műhely és a DocuArt új, négy találkozásból álló irodalmi sorozatára inkább gondolunk nyitott egyetemi szemináriumként, semmint zárt forgatókönyvű, reprezentatív előadásként. Legyen érvényes és plurális tere a megszólalásnak, diszkussziónak, miközben az esték a maguk hús-vér alakjában is jelenlévő szerzők, felolvasásaik és életművük, pályájuk elemzése köré szerveződnek. 

....................................

2014. január 23. csütörtök – IDEGENEK A KERTEMBEN – FILMBEMUTATÓK (Projektzáró esemény)

Záróeseményéhez érkezett az Idegenek a kertemben migrációs filmgyűjtemény fejlesztését és bővülését célzó projekt. A bővülő gyűjtemény legújabb migrációs témájú filmjeit január 23-án tekintheti meg a közönség, egész napos program keretében.

FELHÍVÁS PEDAGÓGUSOKNAK Oktass filmmel! workshop 2014. január 23-24.

Tisztelt Pedagógusok!

A Palantír Film Alapítvány az Idegenek a kertemben – filmgyűjtemény fejlesztése elnevezésű projekt keretében 2014 januárjában workshopot szervez középiskolai tanároknak. A workshop célja, hogy az ország minden részéből érkező pedagógusok megismerjék az Idegenek a kertemben migrációs filmgyűjteményt, annak újonnan megjelenő online felületeit és ismereteket szerezzenek: a dokumentumfilmek használatáról, azok feldolgozásáról, vetítések, filmklubok hatékony szervezési módjáról.

2013. decemeber 18. szerda, 16 óra - ROMAKÉP MŰHELY WORKSHOP A DOCUART-BAN

2013. december 18. szerda, 16.00-18.00
 
ROMAKÉP MŰHELY WORKSHOP – DocuArt Kocsiszín (1092 Budapest, Erkel u. 15.)
 
Első Romakép Workshop decemberben a DocuArt moziban.
 
„A workshopon megtudhatsz mindent arról, hogyan is működik egy közösségi filmklub, mit takar ez a rendhagyó oktatási és tanulási forma.